Kairacross Ylläs on 6.–7.7.2022
Pallas-Yllästunturin kansallispuiston
maisemissa järjestettävä ulkoiluelämys.

Kairacross Ylläksellä kuljetaan ulkoilupoluilla, ikimetsissä ja avotuntureilla – ja melotaan mutkittelevilla tunturijoilla ja tunnelmallisilla erämaajärvillä.

Kairacross Ylläs sopii kaikille luontoliikunnasta kiinnostuneille, oli tavoite sitten voittaa itsensä, koko kilpailu tai vain nauttia yöttömästä yöstä, huikeista maisemista ja tunnelmasta.

Tapahtumassa on kolme sarjaa: Pitkä kestää vuorokauden ja Puolikas noin 12 tuntia. Mini-sarjan muutaman tunnin mittainen rata on hyvin helppo ja sopii hyvin aloittelijoille ja lasten kanssa retkeileville.

Kairacross Ylläs 2022 – Tulokset, reitit, kuvat, videot ja tarinat

 

Ylläs OutdooR Week

Kairacross Ylläs on osa Ylläs Outdoor Week 2022:ta.

Outdoor Weekillä on erilaisia ulkoilutapahtumia, kilpailuja, välinetestausta, esittelyjä, ja seminaareja.

Viikon aikana on ohjelmaa koko perheelle.


Kenelle?

Kairacross Ylläs sopii niin nautiskelevalle retkeilijälle, luonnossa viihtyvälle kuntoilijalle kuin kokeneelle kilpaurheilijallekin.

Reitit tarjoavat mielekkäitä haasteita ja elämyksiä paitsi retkeilyasenteella myös kilpailumielellä liikkuvallekin.

Radan suorittaminen edellyttää retkeilytason suunnistustaitoa.

MINI-sarjan rata on helppo ja soveltuu erinomaisesti lajin kokeiluun myös niille, joilla ei ole kokemusta melonnasta.


SARJAT

Kilpailussa on  kolme sarjaa:

  • PITKÄ Noin 60 km

  • PUOLIKAS Noin 30 km

  • MINI Noin 5 km

Reittejä ei ole merkitty maastoon, joten radan läpäiseminen edellyttää suunnistustaitoa. Rastit on sijoitettu selkeisiin maastonkohtiin.


Joukkueet

Kairacross Ylläs 2022 kilpaillaan vähintään kahden henkilön joukkueina. Joukkueen koolla ei ole ylärajaa.

PITKÄ- ja PUOLIKAS -sarjoihin voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet sekä yli 16-vuotiaat, jos joukkueessa on myös oma vanhempi

MINI-sarjaan voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet sekä yli 12-vuotiaat, jos joukkueessa on myös oma vanhempi.


Osallistumis­maksuT

Osallistumismaksu osallistujaa kohden:

PITKÄ, PUOLIKAS

  • 89 € 20.4.2022 mennessä

  • 109 € 31.5.2022 mennessä

  • 129 € 27.6.2022 mennessä

MINI

  • 25 € 27.6.2022 mennessä

Mini-radalle voi ilmoittautua (35 €) myös paikan päällä Kairacross teltalla lähtöalueella 6.7. klo 14 alkaen. Ilmoittautuminen 6.7. yhteislähtöön päättyy 16:30. Reitille voi lähteä myös oman aikataulun myöhemmin ilmoittautumalla lähtöalueella 7.7.klo 15.00 mennessä.


Välineet

Eikö sinulla ole packraftiä? Saat sellaisen edullisesti Melomosta, joka antaa 12 %:n alennuksen kaikille Kairacrossiin ilmoittautuneille. Katso täältä tarkemmat tiedot Melomon tarjouksesta.

Huomaa, että jos ilmoittaudut 31.3.2022 mennessä, pääset automaattisesti mukaan täydellisen packraft-paketin arvontaan! Katso täältä lisätietoja arvonnasta.

Ylläksellä voit myös vuokrata packraftin ja muita melontavälineitä Sisu Outdoorilta sekä TunturiFlow’lta. Kannattaa tehdä varaus ajoissa, sillä kalustoa on rajallisesti!

Lista pakollisista ja suositeltavista välineistä »


kesto & ajankohta

Kaikkien sarjojen lähtö on keskiviikkona 6.7.2022 klo 18.00. Pidemmillä radoilla edetään siis läpi yöttömän yön ja tullaan maaliin seuraavan päivän puolella.

MINI-radan suorittaminen kestää vain muutaman tunnin ja se tarjoaa vasta-alkajillekin erinomaisen mahdollisuuden tutustua lajiin. Mini-radalle voi lähteä yhteislähdön jälkeen myös oman aikataulun mukaan 7.7.2022 klo 15.00 mennessä.

Tarkempi aikataulu »


alue

Reitit kulkevat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ympäristössä. Alue on tyypillistä tunturi- ja metsämaastoa. Reitillä on tuntureita upeine maisemineen ja paljon metsäisiä vaaroja. Niiden välissä on soita, kauniita jokia ja järviä.

Alueella risteilevät retkeilyreitit, polut ja metsäautotiet helpottavat liikkumista ja suunnistamista.


Tapahtuma­KEskus


Kilpailijat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjällä on tapahtuman järjestäjän vastuuvakuutus, mutta järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita.

Suosittelemme kaikille omaa urheilu- tai tapaturmavakuutusta, joka kattaa maastokilpailuihin osallistumisen.

Vakuutus


Kilpailu­ohjeet


kilpailun seuraaminen

Jokainen joukkue saa gps-seurantalaiteen, jonka avulla yleisö voi seurata joukkueiden etenemistä internetistä. Seuranta käynnistyy osoitteessa https://sportrec.eu/gps/kairacross-yllas-2022 keskiviikkona 6.7.2022 klo 18.

Sosiaalisessa mediassa tapahtumaa voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Katso tulokset, reitit, kuvat, videot ja tarinat