Päivitetty 29.6.2023

  • Päivitys 29.6. Lisätty tiedot lähdöstä.

  • Päivitys 26.6. Joukkue saa kaksi karttasettiä. Toisen kartat on painettu vedenkestävälle materiaalille ja toinen tavalliselle kopiopaperille, joten kunnollinen karttasuojus on välttämätön.


kilpailun idea

Tavoitteena on kulkea kilpailureitti läpi mahdollisimman nopeasti, rastit numerojärjestyksessä kiertäen. Aikaisemmista vuosista poiketen myös Kairacross Ylläksellä maaliin pitää nyt ehtiä määräaikaan mennessä.

Suurimman osan rastiväleistä saa liikkua haluamallaan tavalla. Muutama rastiväli pitää kulkea kokonaan vesireittiä pitkin. Nämä rastivälit on merkitty karttaan.

Kilpailussa liikutaan lihasvoimin. Vesillä käytetään packraftiä.

Joukkue kulkee koko matkan yhdessä ja kuljettaa mukanaan kaikki tarvitsemansa varusteet.

Nopeimmin koko radan kiertänyt tai pisimmälle radalla ehtinyt joukkue voittaa.


kisaInfo

Lähtöpaikalla järjestetään keskiviikkona 5.7.2022 klo 16.30 lyhyt infotilaisuus, jossa kerrotaan edessä olevasta kilpailusta ja jaetaan kisamateriaali. Infon lopuksi järjestäjät vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Voit kysellä meiltä myös sähköpostilla: info ät kairacross.fi


Lähtö

Lähtö tapahtuu Pub Selvän Pyyn edestä, Tunturintie 16, 95970 Äkäslompolo.

Lähtöpaikalla pitää olla lähtövalmiina viimeistään klo 17:50. Lähtö tapahtuu klo 18.00.

Lähdössä packraftin pitää olla tyhjä ja kiinnitettynä reppuun. Lähdön jälkeen packraftit täytetään lähtöalueella ja siirrytään sitten viitoitettua reittiä noin 500 metriä Äkäsjoen rantaan, josta matka jatkuu itse suunnistaen.


Kartta

Kartta perustuu Maanmittauslaitoksen maastokartta-aineistoon.

Joukkue saa kaksi karttasettiä. Toisen kartat on painettu vedenkestävälle materiaalille ja toinen tavalliselle kopiopaperille, joten kunnollinen karttasuojus on välttämätön.

Kartat jaetaan lähtöhetkellä.


Matkapuhelin

Jokaisella osallistujalla on oltava turvallisuussyistä mukana koko kilpailun ajan vähintään yksi vesitiiviisti pakattu matkapuhelin. Suosittelemme ottamaan mukaan myös varavirtalähteen.

Matkapuhelinta saa käyttää kilpailun aikana vapaasti. Erityisen suositeltavaa on jakaa valokuvia sosiaaliseen mediaan – vaikka jo kisan aikana maastosta.

Käytä somessa hastageja #kairacrosyllas ja #kairacross.


Säännöt