Päivitetty 22.7.2023: Lisätty linkki Ennakko-ohje 2:een.


kilpailun idea

Tavoitteena on suunnistaa kilpailurata läpi mahdollisimman nopeasti. Nopeimmin kaikki rastit numerojärjestyksessä kiertänyt joukkue voittaa.

Jos joukkue ei ehdi koko rataa määräaikaan (100 h) mennessä, voi se keskeyttää rastien hakemisen numerojärjestyksessä ja hakea matkalla maaliin rasteja, joilla se ei ole vielä käynyt. Nämä bonus-rastit voi hakea vapaassa järjestyksessä.


Tulokset

Jos useampi joukkue on hakenut yhtä monta numerojärjestyksessä kierrettyä rastia, ratkaisee sijoituksen kerättyjen bonus-rastien määrä. Jos niidenkin määrä on yhtä suuri, ratkaisee sijoituksen loppuaika.

Joukkueen loppuaikaan ja rastimäärään voivat vaikuttaa sakot, joita joukkue voi saada myöhästymisestä tai sääntöjen rikkomisesta.

Kilpailussa liikutaan ilman konevoiman tai moottorien apua. Sähkökäyttöinen pumppu on sallittu väline. Vesillä käytetään yhtä tai useampaa packraftiä tai jotain muuta melottavaa tai soudettavaa vesikulkuneuvoa, jota pystyy kuljettamaan myös maalla. Joukkueen kaikkien jäsenten pitää kulkea vesillä yhtä aikaa.

Joukkue liikkuu koko matkan yhdessä ja kuljettaa mukanaan kaikki tarvitsemansa varusteet.


AIKATAULU

Kilpailukartat voi noutaa joko lauantaina 29.7. klo 18–21 tai sunnuntaina 30.7. klo 8–11.45.

Sunnuntaina 30.7. järjestetään kaikille pakollinen infotilaisuus ja varustetarkistus klo 12.00, joilloin kaikkien on oltava paikalla täydessä kisavarustuksessa.

Lähtö tapahtuu sunnuntaina 30.7. klo 14:00 ja määräaika on torstaina 3.8. klo 18.00. Joukkue saa tuloksen vain, jos se ehtii maaliin 3.8. klo 18.15 mennessä.


Säännöt


Ennakko-ohjeet