Rastit 27–31: voitosta kehkeytymässÄ eeppinen taistelu

KE 2.8.2023 klo 21:00

Rastiväli 27–28

Rastilta 27 lähdettäessä VHS:llä oli noin 2 tunnin ja 45 minuutin etumatka toisena tulevaan Team Melomoon. VHS lännen kautta kiertävä, lähes pelkkää melontaa sisältävä reitinvalinta oli kuitenkin noin tunnin ja 45 minuuttia hitaampi kuin Melomon huomattavasti suorempi ja lyhyempi, mutta enemmän kävelyä ja maihinnousuja sisältävä reitti.

Ero kuitenkaan selity pelkällä reitinvalinnalla, vaan Melomon tahti oli myös selvästi ankarampi, kuten videoilta voi nähdä:


Tilanne rastilla 28

Selvästi hitaammasta (ja hitaammin suoritetusta) reitinvalinnasta huolimatta VHS:llä oli rastilla 28 edelleen noin tunnin etumatka Melomoon.

Sky Pole Walkers oli puolestaan lähes 1,5 tuntia Melomoa jäljessä.

Rastivälilä 28–29 kärkikolmikon reiteissä ei ollut suuria eroja, mutta Sky Pole Walkers kiskoi välin noin 45 minuuttia nopeammin kuin VHS, ja Melomokin oli noin 10 minuuttia VHS:ää nopeampi.


Unitauko rastilla 29

Väsymys painoi VHS:ää ja he päättivät jäädä nukkumaan rastille 29. Paikan valinta viittaa siihen, että tarkoitus oli herätä, kun ensimmäinen takaa-ajaja tulee rastille. Niin ei syystä tai toisesta käynyt, ja Melomo siirtyi kärkeen, kun VHS jatkoi uniaan.

Levättyään noin tunnin VHS lähti liikkeelle, mutta vain 10 minuuttia ennen kuin Sky Pole Walkers saapui rastille.


Rastit 30 ja 31

Lyhyellä välillä 30:lle ei tapahtunut ihmeempiä, mutta matkalla 31:lle SPW ajoi VHS:n kiinni ottamalla rastivälin lopussa hieman suoremman reitin.

Melomo oli käynyt rastilla noin puoli tuntia aiemmin, joten kärki olikin yhtäkkiä puolen tunnin sisällä!

Rastilta 31 on maaliin noin 40 kilometriä, joten odotettavissa on eeppisen tiukka taistelu Kairacross Vätsärin voitosta.

Seuraava raportti: Tilanne rastilla 32 »