Artident Endurance Team

Artident Endurance Team: Matti Läärä, Hilla Läärä

1. Mikä sai teidät ilmoittautumaan tähän kisaan?

Joukkueen jäsenistä Hilla olisi halunnut ilmoittautua jo edellisenä vuonna, ja asia jäi kaihertamaan, joten nyt unelma on pakko toteuttaa!

Kaksi yhden istuttavaa packraftia hankittiin pari vuotta sitten ja niillä on saatu uutta näkökulmaa luonnossa liikkumiseen. Packraftäys on ollut todella hauskaa, joten haluamme kokeilla niillä etenemistä myös kunnon erämaahaasteessa.

Harrastamme monipuolisesti eri kestävyyslajeja, ja haluamme nyt kokeilla seikkailukilpailua.

2. Mitä odotatte kisalta?

Odotamme todellista erämaaelämystä ja itsemme haastamista.

3. Kertokaa jotain joukkueestanne. Mistä joukkueen nimi tulee?

Olemme monipuolisesti eri kestävyyslajeja harrastava perhejoukkue. Joukkueeseemme kuuluvat tytär Hilla ja isä Matti. Molemmilla on kokemusta suunnistuksesta, polkujuoksusta, triathlonista, pyöräilystä ja packraft-melonnasta. Joukkueemme jäsenillä on lisäksi erilaisia vahvuusalueita, jotka siivittävät meidät menestykseen:

Hilla: Joukkueen into ja energia. Hilla sai muut lähtemään kanssaan kilpailuun ylitsepursuavalla innollaan. Hilla rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja syttyy haasteista. Hilla on optimistinen ja ratkaisukeskeinen ja uskoo aina kaiken kääntyvän parhain päin. Hilla pitää siis yllä joukkueen mielialaa ja huolehtii myös ruokahuollosta.

Joukkueen treenejä voi seurata Instagramista Hillan tililtä: @trineitohilla

Matti: Joukkueen kokemus ja järki. Matti on joukkueen kokenein eränkävijä ja erilaisten kestävyyskilpailujen kiertäjä. Hän on osallistunut aikanaan myös Erävaelluksen SM-kilpailuihin. Matti huolehtii turvallisista reittisuunnitelmista ja vastaa joukkueen suunnistuksesta. Hän huolehtii myös joukkueen riskianalyysista ja varautumisesta ongelmatilanteisiin. Matti vastaa myös varusteiden huoltamisesta.

Joukkueen nimi tulee suurimman sponsorin, Artidentin, mukaan.

4. Mikä on pisin yksin tai yhdessä tekemänne melonta- tai packraftäysreissu?

Olemme tehneet kaksin pitkiä päivän melontareissuja, mutta vielä emme ole kokeilleet yönylivaelluksia packrafteilla. Niitä on toki harjoitusohjelmassamme ennen Vätsärin koitosta.

5. Mikä on tavoitteenne Kairacross Vätsärissä?

Tavoitteemme on haastaa ja ylittää itsemme. Kestävyyskuntomme perusteella tavoittelemme pitkiä päivämatkoja, mutta toki maasto tulee ratkaisemaan etenemistahdin. Matka ei tapa vaan vauhti.

Suurin tavoite on ehtiä ajoissa ja ilman suuria ongelmia maaliin.


Kairacross Vätsäri 2022 Teams | Joukkueet