Likiliikkujat

Venla ensimmäisellä Vätsärin-retkellään.

1. Mikä sai teidät ilmoittautumaan tähän kisaan?

V: Äiti pakotti :)

J: En kyllä pakottanut! Olin viime vuonna seikkailussa mukana Kaisan kanssa, mutta Kaisa ei ole pystynyt enää pitkiä matkoja vaeltamaan. Viime vuotinen tapahtuma oli niin hieno kokemus, että olen kyllä onnellinen, että saan sen jakaa tänä vuonna Venlan kanssa.

Meillä on yhteinen vaelluskokemus 16 vuoden takaa tältä alueelta. Asuimme kaksi vuotta Ivalossa ja reissattiin lasten kanssa paljon eri paikoissa. Kuvassa on Venla 7-vuotiaana kun kävelimme Ukonlahden kämpältä Semekurtan yli Sevettiin. Matkaa taisi tulla joku 20 kilometriä. Oli ainakin silloin reipas tyttö.

2. Mitä odotatte kisalta?

V: Eniten pelkään hyttysiä.

J: Varmasti huonoja hetkiä tulee kisan aikana, mutta kun on riittävästi evästä ja paljon seikkailumieltä mukana niin pääsemme nauttimaan aivan uskomattomista maisemista ja elämyksistä. Vaikka emme ole juurikaan harjoitelleet yhdessä tätä kisaa varten niin eiköhän meistä löydy sellaista tarvittavaa sinnikkyyttä, että selvitään tästäkin.

3. Kertokaa jotain joukkueestanne. Mistä joukkueen nimi tulee?

V: Pessimisti ei pety.

J: Mehän siis osaamme suunnistaa hyvin, joten joukkueen nimi ei ihan varsinaisesti meitä kuvaa. Tänä vuonna minulla on Venla joka näkee lukea karttaa ja minulla on suurennuslasi mukana, että nyt pelaan kyllä ihan varman päälle.

4. Mikä on pisin yksin tai yhdessä tekemänne melonta- tai packraftäysreissu?

V: Muutamia pieniä melontareissuja on tullut tehtyä.

J: Olen tainnut vähän hurahtaa näihin seikkailukisoihin. Viime vuonna olin Vätsärin Kairacrossissa ja tänä vuonna myös Ylläksen kisassa.

5. Mikä on tavoitteenne Kairacross Vätsärissä?

J: Lähdetään vaan matkaan ja katsotaan miten pitkälle päästään. Appiukko sanoi, että kunhan tulette samalla autolla kotiin niin sekin on hyvä tavoite.

Johanna (oik.) ja Kaisa viime vuoden 2022 Kairacross Vätsärin maalissa


Kairacross Vätsäri 2022 Teams | Joukkueet